Hoppa till sidans innehåll

Historik


Mer info kommer...

 

2000: Är året då klubben fyller 30 år och detta skall firas. TS genomför flertalet tävlingar i hoppning och dressyr för ponny och häst. En jubileumsfest med aktiviteter arrangeras i mitten av oktober. Under våren färdigställs ombyggnaden på "skullen".

Den 7 maj invigs lokalerna och samtidigt får vi mottaga Svenska Ridsportförbundets skyltar för kvalitetsmärkning. Renoveringen av "Hyddan" blir klar lagom till sommaren och används som förläggning på våra övernattningsläger. Ponnyn Lisa och hästen Harry tävlar i hoppning i Bohuscupen med mycket bra resultat.

Antal  Medlemmar: 507; ägda hästar: 18; Inhyrda: 4.


2001: Vi gjorde en utvärdering av klubben under en dag på Yttern tillsammans med ett antal medlemmar. Framtidsfrågor diskuteras mycket under mötet. En ny LAP arbetas fram som ett hjälpmedel för styrelsens anläggningsarbeten samt ger en överblick av vår verksamhet.

Vi erhöll ett bidrag på 75 000kr från fritidsnämnden och genomförde ett antal säkerhetshöjande åtgärder, b l a sattes det lås på manegen och ett riktigt elskåp sattes upp. Tyvärr har vi haft en del påhälsningar under året, inbrott, krossade fönster och förstörda ensilagebalar. Vårt ponnylag i hoppning, där ridskoleponnyn Lisa ingick, VANN BOHUSCUPEN!!!

Antal medlemmar, 486st. ägda hästar, 18st. Inhyrda 3st.


2002:

Verksamhetsåret har präglats av höga veterinärkostnader samt ökade kostnader för spån och foder. Under året har föreningen också varit tvugna att investera i ett flertal nya hästar. KRS har dessutom haft inbrott i både manegen och i Hyddan. Föreningen har på nytt ansökt om pengar till fortsatt om- och tillbyggnad av stallet hos kommunen och KRS har i och med detta synts en del i tidningarna under året. Besöksgruppen från distriktet var här och besiktade anläggningen. Resultatet var positivt och vi fick behålla kvalitetsmärkningen.

Gascott deltog i Bohuscupen dressyr och Rikki i Bohuscupen hoppning. Till den årliga julfesten bjöd föreningen in de nyinflyttade grannarna och visade upp anläggningen. Två clinics anordnades under året, en med Sten Åstedt, dressyr och en med Percy Davidsson, horsemanship.

Antal medlemmar: 450, ägda hästar: 19 och inhyrda hästar: 2.


2003

:

Våra duktiga ponnyryttare kämpar på bra i Bohuscupen. De placerar sig på 3:e plats av 45 lag!!!! BRAVO

Det hände en del på anläggningen under året. Belysning har satts upp mellan stall och manege, nytt staket har satts upp runt paddocken, ny box har byggts i stallet och manegen har fått nytt underlag. Mycket arbete har lagts ner på en förnyad ansökan till kommunen angående om- och tillbyggnad av stallet. Föreningen har också sökt pengar hos Riksidrottsförbundet.

KRS var återigen bäst i distriktet på ridborgarmärkestagning. Klubben hade en monter på mässan ”Kungälv mot droger”. Eddy Blom har hållt kurs i hästmassage. US har inom projektet ”Rökfri anläggning” haft träffar kallade ”tjejer snackar” där man pratat kring flera olika ämnen. US har också haft kurs för föräldrar till knattebarn, där de bl a fått lära sig sadla och tränsa. En ny sektion, ponnysektionen, bildades och har anordnat ett flertal tävlingar under året. Ett av våra lag i Bohuscupen kom trea i den stora finalen på Alleby ridklubb och vårt ponnylag i div I kom på en mycket fin andra plats, vilket meriterade till att få tävla i elitserien. I div II gick ett av våra två lag vidare till final.

Antal medlemmar: 555, ägda hästar: 21 och inhyrda hästar: 2.


2004

Föreningen har även i år haft en del fortbildning av personalen och ett flertal ungdomar har i SISU´s regi gått ledarutbildning. Under hösten genomfördes en mycket lyckad loppmarknad och ponnysektionen anordnade ett flertal tävlingar med Nergy Cup som den stora höjdpunkten. Nio lag har under året tävlat för klubben i både hoppning och dressyr på nivåer ända upp till elitserien. KRS är återigen bäst på ridborgarmärkestagning i distriktet.

Under våren startades projektet medlemsengagemang , där alla aktiva medlemmar skall delta i aktiviteter som håller anläggningen ren och snygg, underhåll kan göras i förebyggande syfte och en del mindre projekt kan utföras i egen regi. Kommunfullmäktige godkände vår ansökan om kommunal borgen för lån till om- och tillbyggnad av stallet och RF beviljade vår ansökan på 100 000kr. KRS  deltar i projektet ”Idrottspolitiskt program” för Kungälvs kommun, som startades på initiativ av Kungälv´s Idrottsråd.

Antal medlemmar: 543, ägda hästar: 21 och inhyrda hästar: 2.

Mer info kommer...

Uppdaterad: 29 DEC 2011 13:25

 

 

folkspel

sponsorhuset

hööks logga

 

 

Postadress:
Kongahälla RS - Ridsport
Bronsåldersgatan 22
44254 Ytterby

Kontakt:
Tel: 030392045
E-post: This is a mailto link

Se all info